• Нова радість стала

    Нова радість стала Нова радість стала Нова радість стала Нова радість стала


    Які зимові свята без дітей? Вони стають не лише глядачами цікавих дійств, а й самі беруть у них активну участь. Сто п’ятдесят талановитих читачів Білоцерківської міської ЦБС стали учасниками виставки-конкурсу на кращу новорічно-різдвяну листівку «Нова радість стала», яка відбулася 5 січня в бібліотеці-філіалі №9.

    Новорічні ялинки, зимові краєвиди зі сніговиками і Снігуроньками, народні вертепи, біблійні сюжети виграють яскравими барвами Різдвяного вернісажу. А поруч епізоди сумної нашої дійсності: про тих, хто бідує, хто воює, хто і цього року не скоштує домашньої Святвічірньої куті... До них, наших славних воїнів, які боронять рідну землю на сході України, звернені дитячі молитви-побажання ясних надій на мир і спокій у країні. І зігріють душу воїнам АТО новорічно-різдвяні привітання, адже листівки будуть передані волонтерами адресатам на Схід. Голова журі – художник Валерій Вовченко привітав юних переможців виставки-конкурсу, а також присутніх на святі керівників студій образотворчого мистецтва «Берестяночка» і «Азалія» Валентину Коробко та Людмилу Красніцьку-Луцик, подякував їм за небайдужість, добрі, щирі серця.

    Класовод 4-В класу БЗШ №15, мама воїна АТО Галина Чувпіліна наголосила, що знає на власному досвіді, як потребують солдати на війні підтримки рідних, знайомих і просто небайдужих людей.

    Завідуюча бібліотекою Катерина Волинець вручила талановитим читачам бібліотек міста призи-подарунки. Цього ж дня, Ольга Краюхіна, заслужений майстер народної творчості, презентувала в бібліотеці персональну виставку «Веселкові обереги Київщини», присвячену 85-річчю від дня заснування області. Її етнокомпозиція «Будні і свята Бог послав людям» стали зразком майстерності, символом безмежної любові до рідної землі. Світ перетворюється на казку, серце завмирає, коли чується веселий гомін знадвору – колядники! До бібліотеки вони завітали, щоб привітати переможців виставки-конкурсу з Різдвом Христовим. Від їхньої золотої зірки і радісних, вітальних колядок заясніло в приміщенні і душах присутніх. Дзвінкі голосочки полилися радісною новиною від краю до краю:

    Нова радість стала,

    яка не бувала,

    Над вертепом звізда ясна

    світлом засіяла...

    Олена Каплун, читачка бібліотеки.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше