• Різдвяна Колядо, неси людям добро

    Різдвяна Колядо, неси людям добро

     

    І знову колесо року зробило повний свій оберт. Розпочався Новий рік і на порозі січень. На цей зимовий місяць припадає багато різних народних свят. З початком зими бібліотека-філіал №6 розпочала проводити заходи, пов’язані з Новорічно-Різдвяними святами. Читачі філії взяли активну участь у міській виставці новорічно-різдвяних листівок «Нова Радість стала». Дипломантами стали: Оля Гандзюк, Дар’я Діденко, Вадим Тищенко, Валерія Майборода, Анастасія Новохацька, гурток «Чарівний пензлик» та вихованці групи «Пізнайко» ДНЗ №8 (вихователь Вікторія Царенко).

    Морозної зимової ночі приходить на Землю найсвітліше зимове свято – Різдво Христове: у світлі зірок, у сяйві свічок і гучному співі ангельського хору. У небі засяяла Віфлеємська зоря, що сповістила про прихід у світ Сина Божого, який своєю присутністю з’єднав Небо і Землю. Найтонші промені цієї зірки освітлюють кожного з середини, сповнюючи серця доброю волею, а на Землі, хоча б не надовго, запановує мир. Це Небо і Земля прославляють Христа.

    Напередодні Різдва Христового працівники книгозбірні разом з читачами-дітьми здійснили заочну подорож до святих місць, пригадуючи, що відбувалося тієї неповторної ночі у Віфлеємі. З часом ці події почали оспівувати у величальних піснях: колядувати і славити новонародженого Христа. Бібліотекар Світлана Шута розповіла про традиції і обряди святкування Різдва в різних регіонах України та звичаї колядувати, зауваживши, що коляда для українців є невід’ємною частиною Різдвяних свят. Присутні ознайомилися з книгами, представленими на виставці «Веселих Різдвяних свят». Та найголовнішим елементом заходу став конкурс «Різдвяна колядо, неси людям добро». Амузичний відео кліп «Різдвяна історія з Тіною Кароль» створив особливу атмосферу в залі, передаючи життєрадісність, волелюбність, здібності українців.

    Дітлахи розповідали про традиції святкування Різдва у своїх родинах. Заспівали віночок українських колядок. З вуст малечі звучали слова з побажаннями щастя, здоров’я, достатку, миру та злагоди. Під час колядування діти проявили свою артистичність та продемонстрували маленьке театралізоване дійство. За народними традиціями маленькі актори були щедро обдаровані солодощами, яблуками та горішками. Кожен учасник заходу отримав буклети з текстами колядок. Справжніми носіями культурної спадщини, знавцями колядок стали: Аліна Поліщук, Іван Баглай (2-Б БЗШ №23),Соломія Пушечнікова (2-А БСЗШ №12), Карина Кунгурова (2-А БЗШ №23). Цей день подарував позитивні емоції не лише учасникам заходу, а й кожному відвідувачу бібліотеки.

    Свято відбулося, а зірка, яка зійшла у нічному небі над Віфлеємом під час народження Ісуса Христа, нехай освітлює нам шлях до добра і щастя, а небо завжди було мирним.

     

    Світлана Шута.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше