• Нема переводу звичаям народу

    Нема переводу звичаям народу Нема переводу звичаям народу

     

    Новорічно-Різдвяні свята – це відмінний привід для того, щоб урізноманітнити свій вільний час.

    За бажанням можна перетворити звичайний зимовий день на справжнє свято. Це намагаються зробити для своїх користувачів працівники філіалу №10. Щоб юні читайлики не проводили цілі днібіля комп’ютера чи телевізора, бібліотекарі підготували для них вікторини, інформини, конкурси, народознавчий калейдоскоп… Не забувають у книгозбірні і про дорослих користувачів.

    …Різдво в Україні – одне з найурочистіших свят. На щастя, все більше українців вертаються до прадавніх народних традицій і ми все частіше чуємо щире хвилююче віншування «Нова радість стала!...». Саме з цієї колядки розпочалися фольклорні посиденьки «Сядьмо до столу всі на Святвечір», організовані бібліотекою та депутатом міської ради Андрієм Королем для читачів – ветеранів війни та праці мікрорайону №1.

    Доброю традицією стало у бібліотеці цими днями вшановувати ветеранів Другої Світової війни, адже Різдвяні свята 1944 року білоцерківці зустрічали у вже визволеному 4 січня місті. Спогадами про день визволення Білої Церкви поділився свідок тих подій Станіслав Федорович Скирута, якому на той час було 14 років. Ольга Наумівна Горбань, гордість філії №10, для якої Біла Церква стала рідною домівкою, згадала про участь у партизанському русі на Чернігівщині…

    Яке ж свято без пісні? Народні, воєнні лунали у спільному виконанні. Та найтеплішими, найбажанішими були віншувальні колядки та щедрівки у неповторному виконанні ансамблю «Спадщина» (керівник Ніна Яківна Левченко).

    На посиденьки завітали і Дід Мороз разом зі Снігуронькою, привіталигостей Коза з Півнем, Меланка і Лікар… Традиції не втрачають своєї чарівності.

    …Щасливі, помолодівші, з позитивним святковим настроєм розходилися поважні гості по домівках. А бібліотекарі почали готуватися до нових зустрічей.

    З Різдвом Христовим!

     

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше