• Закохана у рідну землю

    Закохана у рідну землю

    У січні цього року виповнилося б 75 років Ніні Петрівні Опанасенко, нашій землячці, талановитій письменниці, лауреату літературних премій. Долучитися до її творчості мали змогу учні 2-А класу БЗШ №11 (класовод В.Григоренко). Для них працівники бібліотеки-філії №2 підготували і провели читку-бесіду по книзі «Що болить тобі, мій Колосочку?» – про нелегку, але прекрасну долю хліборобів.

    Бібліотекар зачитувала уривки з книги, у якій вміло, просто, дохідливо розповідається про природні явища. Діти називали працівників тих професій, які причетні до вирощування і збирання урожаю, та випікання хліба.

    Учасники заходу відчули, з яким теплом та любов’ю ставилася Ніна Опанасенко до людей праці, дізналися, як вона навчала усіх любити землю та природу.

    На завершення заходу Наталія Янківська побажала, щоб у кожне дитяче сердечко потрапило зернятко добра і проросло золотавим колоском честі, взаємоповаги і справедливості, та, щоб в усі віки на українському столі на білій вишитій скатертині лежав, мов сонце, свіжий хліб. Усіх присутніх пригостили маленькими бубликами, щоб вони ніколи не забували смак українського хліба.

    Звичайно ж, малеча мала змогу переглянути й інші дитячі книги авторки, яка залишила яскравий слід у літературній спадщині рідного міста.

     

    Галина Стадник.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше