• Зорій довіку серед нас Зорій довіку серед нас Зорій довіку серед нас Зорій довіку серед нас

    Життя славетної Лесі Українки стало втіленням справжньої любові до України та її народу. Вона завжди вирізнялась своєю активною життєвою позицією і енергійністю, а її творчість і донині вражає широтою тематики і безмежним драматизмом.

     
    Велика поетеса-лірик, геніальний драматург, талановитий прозаїк, перекладач, невтомний збирач фольклорних скарбів. Минуло майже півтора століття, але її творчість не йде в забуття та продовжує хвилювати і дорослих і юних…
     
    23 лютого у Центральній міській бібліотеці всьоме пройшов поетичний  конкурс на краще виконання творів Лесі Українки та творів про неї "Горить моє серце…”. Цьогоріч підібрався напрочуд сильний склад учасників. Проникливо, емоційно, кожен по-своєму талановито учні та студенти читали вірші великої поетеси, і, здавалося, що їхніми вустами промовляє Лесина душа.

    Компетентне журі на чолі з відомою білоцерківською письменницею Галиною Невінчаною підвело підсумки і нагородило переможців.
     
    Гран-прі конкурсу виборола Анна Троцька − читачка Центральної бібліотеки (БНВО "Ліцей – мала академія наук”).
     
    У номінації "Учні 5-8 класів” перше місце поділили: Даніела Ямпольська (БЗШ № 18, читачка ЦБ) та творчий дует Альбіна Голохвастова і Дарина Удовенко (читачка філії №5, БЗШ №5).
     
    Друге місце посіли також двоє учасників: Анна Агалієва (читачка філіалу №9,БСПМШ №16) та Катерина Кшевінська (БНВО "Гімназія №1”).
     
    Третє місце дісталося Анастасії Тупчій (ЗОШ с.Шкарівка) і Софії Гіптенко (БСШ №9).
     
    У номінації "Учні 9-11 класів”: перше місце Володимир Дзядевич (читач ЦБ, БСШ №1) та Дар’я Олійник (читачка ЦБ, БЗШ №7,); друге – Анастасія Василюк і Ростислав Мельник (читачі ЦБ, БНВО "Гімназія №1”), третє – Валерія Мішустіна (ЗОШ с.Шкарівка) та Дар’я Данилко  (читачка ЦБ, БНВК ЗОШ № 13).
     
    Серед студентів перемогла Софія Несвідоміна (Педагогічний коледж). Друге місце зайняла Валерія Бортяна (ТЕК БНАУ), третє – Катерина Барченко (читачка ЦБ, Коледж фінансів, обліку і аудиту).
     
    Дякуємо читачеві Центральної бібліотеки Петру Івановичу Бодрику, депутату Шкарівської сільської ради, який виявив бажання бути спонсором конкурсу та від себе особисто нагородив чотирьох учасників.
                Наталія Семененко.
    http://biblioteka.com.ua/uploads/posts/2017-02/1487939297_l3-m.jpg



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше