• Поштовий експрес «Цікавинки з журнальної сторінки»

    Поштовий експрес «Цікавинки з журнальної сторінки» Поштовий експрес «Цікавинки з журнальної сторінки» Поштовий експрес «Цікавинки з журнальної сторінки» Поштовий експрес «Цікавинки з журнальної сторінки» Поштовий експрес «Цікавинки з журнальної сторінки»

    Світ дитячої преси різнобарвний та цікавий. Журнали пропонують читачам різноманітні статті, що дають відповіді на численні: Хто? Що? Як? Коли? Де? Чому? Кожна сторінка приносить читачам щось нове, цікаве, пізнавальне.

    У цьому змогла переконати своїх читачів бібліотекар центральної бібліотеки для дітей Катерина Діденко. Вона запросила 24 березня маленьких читайликів у мандрівку поштовим експресом «Цікавинки з журнальної сторінки».

    Катерина Володимирівна познайомила маленьких користувачів із періодичними виданнями, які отримує дитяча книгозбірня. Прослухавши поради пані Катерини «Як правильно читати журнал», малеча з великим задоволенням гортала сторінки яскравих видань. Учасники заходу побували в гостях у журналів «Куля» та «Барвінок», які щедро пригостили своїх шанувальників цікавими новинами.

    Юних читачів зацікавив розважально-пізнавальний журнал «Яблунька», адже його сторінки присвячені веселим, розумним, допитливим та кмітливим дітям.

    Присутні дізналися, що найбільший тираж серед дитячих журналів мав журнал «Малятко» – 530 тис. примірників у 1991 році, а найактивнішим передплатником в Україні визнаний В.С. Рочняк з села Гусево, Ямпільського р-ну, Вінницької області, який у 1991 році отримував 140 газет і журналів.

    Зацікавила малечу і розповідь бібліотекарки про технологію створення періодичних видань. Виявилося, що багато людей різних за фахом – кореспонденти, редактори, фотографи, художники, дизайнери, набірники, друкарі працюють над створенням газет і журналів, друкуючи письменницькі твори, замітки вчених, виступи видатних людей країни. Самі читачі дитячої періодики також часто є активними дописувачами.

    А потім діти, поділившись на групи, відшукували цікавинки в журналах «Пізнайко», «Ангелятко», «Принцеса», «Жасмін», «Умійко» та розповідали їх своїм одноліткам, найцікавіше зачитували вголос – вірші, маленькі оповідання, захоплюючі пригоди, нові кулінарні рецепти, розгадували загадки, головоломки та ребуси.

    У грі «Краща газета» команди за допомогою аркуша паперу, фломастерів, олівців, лінійки, вирізаних малюнків створювали першу сторінку газети, а потім рекламували її так, щоб викликати інтерес до її прочитання в інших учнів. Але окрасою заходу стали журнальні саморобки,вироблені дитячими рученятами, вони посіли гідне місце на бібліотечних виставках.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше