• Птахи нам на крилах весну принесли

    Птахи нам на крилах весну принесли Птахи нам на крилах весну принесли

    Свято зустрічі птахів традиційно проводиться у бібліотеці-філіалі №1 для дітей. Цьогоріч воно відбулося в десятий раз, весело й по-пташиному гамірно.

    Наші пращури вважали, що після цього дня наступає весна, прилітають птахи та починають будувати гнізда, а того, хто зуміє нарахувати в цей день сорок пташок, весна винагородить дарами.

    Саме їх, дзвінких провісників весни, які старанно повторюють призабуті гами, нещодавно вітали юні краєзнавці клубу «Джерельце», члени гуртка «Екотуризм» станції юних натуралістів (керівник Ніна Забуга) та активні читачі книгозбірні №1. Спостерігаючи за життям пернатих друзів, ми розуміємо, що живемо поруч із фантастичним світом.

    Учасники заходу брали активну участь у вікторинах: «Життя птахів», «Компанія «Цвірінь», грали у гру «Впізнай птаха». Читачі дізналися, яка пташка прилітає найпершою, чому малинівка має таку назву, як виглядає одуд та якої пори зозуля накує більше років.

    Діти принесли на свято шпаківні та годівнички для птахів. Вони терпляче працювали над їх виготовленням на уроках праці та вдома з батьками, аби зробити будиночки затишними. А потім у парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка уважно й ретельно обирали місця для годівничок та хатинок. Кожна хатинка була особливою, важко було навіть визначити кращу. В годівнички насипали соняшникове та гарбузове насіння, різноманітні крупи, хлібні крихти. Бо ж недарма народна мудрість каже: «Гине пташка не від холоду, а від голоду». Прикрасять тепер годівнички дерева в парку, чекатимуть із нетерпінням своїх господарів, які віддячать веселим весняним співом

    На згадку про свято діти отримали смачні, рум’яні, солодкі «жайворонки», спечені бібліотекарями, з такими словами: «Із краю-кураю пташок викликаю, летіть жайворонки до нашої сторонки». Птахи щороку приносять нам навесні вістку про зародження ще одного витка життя!

     

    Майя Тарасенко.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше