• В гості до героїв Володимира Рутківського

    В гості до героїв Володимира Рутківського

    18 квітня виповнилося 80 років відомому українському дитячому письменнику Володимиру Рутківському. У творчому доробку письменника – твори для дітей та юнацтва, історичні, пригодницькі романи, п’єси, легенди. Його книги читають не лише в Україні, а й далеко за її межами. Книги Володимира Григоровича знаходяться у королівській бібліотеці Великобританії і в бібліотеці Конгресу США. Та нелегким був шлях ювіляра до визнання в українській літературі. Про літератора почали говорити після виходу першої книги «Джури козака Швайки» у 2007 році. Його книжки враз стали відомими, а критики внесли його ім’я до літературного канону дитячої літератури. У 2012 році письменник став лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка.

    На літературний четвер «Нам треба вчитись бути патріотами», присвячений 80-річчю від дня народження Володимира Рутківського до бібліотеки-філіалу №9 завітали учні 5-Б класу СПМШ №16 (класовод О.Якобчук).Бібліотекар Ірина Люшинська ознайомила дітей з цікавою біографією письменника та захопливими сюжетами його книг про сміливі вчинки головних героїв, захоплюючі пригоди славних козаків, пронизаними любов’ю до Батьківщини.
    Світлана Могорит продемонструвала юним читачам буктрейлер на відому книгу «Джури козака Швайки». П’ятикласники взяли активну участь у вікторині «Ми – роду козацького діти» та познайомилися з творами автора, представленими на книжковій виставці «В гості до героїв Володимира Рутківського».

            

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше