• Великоднє свято писанки

    Великоднє свято писанки Великоднє свято писанки Великоднє свято писанки Великоднє свято писанки

    Великдень! Свято барвисте, мов вишиті рушники, яскраве, мов писанки, тепле, мов паски і радісне, мов очі людей. В Україні це свято шанують і люблять. Немає родини, в якій на святковому столі не лежали б крашанки, писанки, паски, освячені в храмі. Гарний настрій, надія на краще, побажання добра і любові переповнюють людей у цей день.

    У передсвяткові дні у центральній бібліотеці для дітей відкрилася восьма традиційна виставка-конкурс дитячих творчих робіт «О, писанко, ти – символ України». Цього року експозиція стала частиною масштабного арт-проекту «Білоцерківська писанка», в рамках якого діти створюють унікальні роботи.

    Маленькі білоцерківці представили на конкурсяскраві, виготовлені власноруч, писанки, крашанки, великодні композиції, малюнки, вироби з лози, кольорової глини та солоного тіста. Надзвичайно ефектно виглядали великодні яйця, оздоблені бісером, виконані у стилі Петриківки, вишиті та плетені.

    Учасниками конкурсу стали 170 читачів-дітей бібліотек міста віком від 6 до 15 років. Серед247 дитячих робіт журі обрало 24 переможці у номінаціях: «Кращий малюнок», «Краща поробка», «Краща колективна робота». Нагороджували переможців 17 квітня в парку ім .Т.Г. Шевченка, під час «Великоднього свята писанки».

    Завідуюча ЦДБ О. Корнієнко, депутат Білоцерківськоїміської ради Ю. Балас, голова Білоцерківського осередку МО «Жіноча громада» Н.Гаврилова вручили переможцям виставки-конкурсу дипломи і подарунки.

    Майданчик дитячої творчості перетворився у великодню казку. Усе навкруги майоріло живими веселковими кольорами маленьких майстрів.

    Виставка функціонуватиме в центральній бібліотеці для дітей до 25 квітня, тож завітайте і подивіться на доробки маленьких митців!

     

    Тамара Шпак.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше