• Є в пам’яті миттєвості війни

    Є в пам’яті миттєвості війни Є в пам’яті миттєвості війни

    Мільйонам людей назавжди врізалася в пам’ять кривава дата – 22 червня 1941 року. Чорною тінню фашистської навали, димом пожеж, смертю і руїнами звалився ворог на країну. І, враз, мирний день обернувся довгими роками страждань, сліз і суму. Розпочалася найжахливіша доба в історії народу, що забрала кожного п’ятого співвітчизника. Горем і болем вона увірвалася у кожну українську домівку, кривавою раною пройшла через серце і долі…

    Відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року з метою всенародного вшанування пам’яті загиблих українців, їхнього подвигу, щороку в нашій державі відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

    Колектив філіалу №3 для вихованців пришкільного табору «Світанок» БНВО «ЗОШ №15 – ДЮСОК» підготував історичну довідку з відеопереглядом «Є в пам’яті миттєвості війни», приурочену цій сумній даті.

    Маленьким громадянам була представлена виставка-факт «В серцях і книгах пам’ять про війну».

    Бібліотекарі розповіли дітям про священний обов’язок прийдешніх поколінь – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в жахливій війні, хто став взірцем істинної мужності та патріотизму. Підготували коментований перегляд дитячих книг українських авторів – О.Пархоменка, Г.Тютюнника, Ю.Збанацького, Б.Комара, А.Дімарова тощо.

    Школярі віддали шану всім борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від загарбників хвилиною мовчання .

    Схилили голови перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна, передаючи із рук в руки негаснучу свічу. Це вогонь пам’яті живих про загиблих, вогонь пам’яті серця.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше