• Скарб одвічний і найбільший − вільна Україна Скарб одвічний і найбільший − вільна Україна Скарб одвічний і найбільший − вільна Україна

    13 липня у Центральній міській бібліотеці відбувся історичний екскурс з нагоди 27-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.
     
    Завідуюча відділом обслуговування Людмила Чупак наголосила, що прийняття Декларації мало епохальне значення, це був перший крок до проголошення Україною Незалежності. Вона зазначила, що завдяки патріотам із Народного Руху, які розробляли текст документу, українська декларація була найдемократичніша і найкраща серед декларацій інших республік.
     
    Про історичні передумови, що сприяли прийняттю  цього доленосного для України документа розповів історик, краєзнавець Анатолій Бондар. Він охарактеризував політичну і економічну ситуацію, що склалася на той час в СРСР і Україні, розповів про виникнення та діяльність "неформальних” організацій, зокрема Українського культурологічного клубу, Української гельсінської спілки, Товариства української мови  ім. Тараса Шевченка, Народного Руху і їх вплив на політичні події в Україні.
     
    Доповнила розповідь краєзнавця завідуюча читальним залом  Тетяна Кириленко, яка коротко познайомила присутніх на заході читачів бібліотеки з текстом Декларації про державний суверенітет України і зробила огляд книг, присвячених новітній історії України.

    Анатолій Бондар.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше