• Вірою правди написані книги

    Життєвий шлях відомого українського письменника, білоцерківця Андрія Дмитровича Гудими прокладався обпаленим війною дитинством, голодними та холодними повоєнними роками, важкою сільською працею і величезним бажанням вчитися, творити. Тому не дивно, що він став талановитим науковцем і не менш талановитим письменником.
     
    День інформації «Уроки патріотизму від Андрія Гудими», присвячений 80-річчю від дня народження письменника-краянина, розпочався в бібліотеці-філіалі №9 відкриттям книжкової виставки «Вірою серця написані книги», на якій представлені багатотомні видання і окремі твори автора. Голод, війна, історія малої батьківщини – Вінниччини, дорогі серцю краєвиди Білоцерківщини і невичерпна любов до Матері-України постають на сторінках книжок Андрія Гудими. 
     
    Під час літературної гри-подорожі, маленькі читачі подорожували сторінками книги разом з головною героїнею віршів для дітей «Настусині клопоти», яка так себе представляє: «Я Настуся. До дідуся пригорнуся та й підем у вірші...». Читачі-старшокласники відповідали на запитання вікторини «Андрій Гудима – лірик, прозаїк, драматург». Протягом усього дня відвідувачів книгозбірні тішили чарівні пісні на слова Андрія Дмитровича, що лунали у бібліотеці.

    Галина Чередник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше