• Свято Спаса святкуємо

    Свято Спаса святкуємо Свято Спаса святкуємо Свято Спаса святкуємо Свято Спаса святкуємо

    14 серпня, в день святкування Першого Спаса, читачів центральної бібліотеки для дітей чекали медово-яблучні посиденьки «Свято Спаса святкуємо – радість людям даруємо».

    Працівники відділу обслуговування тепло привітали читачів та розповіли історію святкування трьох Спасів. Людмила Романович розповіла гостям бібліотеки, що назва свята «Маковей» утворилася шляхом накладення імені Маккавея й співзвучної з ним рослини маку, який дозріває у цей час. У її розповідь впліталися легенди та уривки з художніх творів, які були представлені на книжково-ілюстративній виставці «Маковей і Спас для вас радощів припас». Діти також дізналися, з яких саме квітів складаються букети-«маковійчики».

    Цікавою інформацією «Краще меду – тільки мед» поділилась з відвідувачами Катерина Діденко. Юні чомучки дізналися, що мед є однією з найскладніших речовин, яка за своїм складом схожа на кров людини та, яку не може штучно виготовити жодна лабораторія світу. Пригадала пані Катерина й історичні факти: князь Володимир Великий на кожне свято наказував безкоштовно частувати киян напоями, виготовленими з меду.

    Активними були відвідувачі під час проведення святкових забав та веселих розваг: конкурсу читців на найкращий вірш про дари природи, рухливих іграх «Фруктова естафета», «Передай яблуко» та «Найшвидший» (хто швидше збере урожай). Із захопленням діти творили під час майстер-класу «Яблуневий подарунок».

    Найцікавішою для юних читачів виявилася інтелектуальна вікторина «Загадки-обманки», а найсмачнішим – конкурс-дегустація «Відгадай на смак».

    Читачів та гостей бібліотеки пригощали шуликами, червонобокими яблуками, жовтими соковитими грушами, сливами з домашнього саду. І, звичайно ж, медом!

    Сподіваємось, що у всіх відвідувачів бібліотеки залишилися найпозитивніші враження від цікавого та пізнавального святкування.

     

    Світлана Шалагіна.

     

     

     



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше