• Прийшов Спас, пішло літо від нас

    Прийшов Спас, пішло літо від нас Прийшов Спас, пішло літо від нас

    Напередодні Яблуневого Спасу працівники бібліотеки №6 провели народознавчу годину «Прийшов Спас, пішло літо від нас», на яку запросили активних користувачів філіалу. Бібліотекар Людмила Романюк   розповіла про свято Спаса, яке відзначається 19 серпня: його історію, церковне значення свята, чому Спас іменують яблучним. Читачі ознайомилися з легендами і віруваннями, пов’язаними зі святом, дізнались багато цікавих фактів про яблуню та яблуко, як символ достатку та уособлення вічної молодості і безсмертя в народній творчості. А ще діти разом з Людмилою Миколаївною сплели ритуальний вінок Спаса з яблуневого цвіту, листочків вишні, додаючи символічні стрічки: блакитна – символ води, синя – символ зоряної ночі, жовта – радості життя, фіолетова – символ людської мудрості.
    Свято Спаса – прекрасний  привід поласувати тим, що дозріло в лісах, садах і на полях. За давнім звичаєм, у цей день традиційно їдять яблука та інші фрукти, поливаючи їх медом. Люди вірили в те, що на Спаса яблука стають чарівними, і відкушуючи, потрібно загадати бажання – воно обов’язково здійсниться. Притримуючись народних звичаїв, працівники бібліотеки пригостили своїх гостей пиріжками з яблук та фруктами. Ми впевнені, що на сьогоднішньому заході діти отримали цікаву інформацію, якою обов’язково скористаються в день Преображення Господнього.
    Захід пройшов у невимушеній родинній атмосфері. Бібліотекарі вдячні читачам, які брали активну участь у проведенні народознавчої години і щиро бажають всім здоров’я та наснаги.
    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше