• Волонтерство бібліотекарів продовжується

    Волонтерство бібліотекарів продовжується

    13 вересня у літературній вітальні центральної міської бібліотеки відбулася надзвичайно цікава зустріч, організована керівником міського Центру розвитку громадських ініціатив Ніною Соколенко та дирекцією ЦБС, бібліотекарі якої є волонтерами ЦРГІ. Тут зустрілися члени Асоціації «В першу чергу діти», якою керує Сільвія Ейбл, її штаб знаходиться у м. Варезе, Італія, члени якого є учасниками Міжнародного проекту «Прийомні батьки», волонтери, які допомагають білоцерківським дітям з неповних сімей на відстані, Маріса Когні та Андреа Бачетті, Ніна Соколенко та сім’ї, учасники проекту. 7 років існує співпраця цієї Асоціації з Ніною Андріївною. Учасниками проекту за цей час стали 69 сімей, а на даний момент – 25 сімей-учасників. Щомісячна допомога хворим діткам, інвалідам, малозабезпеченим з Білої Церкви, Узина та Володарського, Білоцерківського, Сквирського районів.

    Маріса Когні опікується двома дітками з різних сімей, але тій сім’ї, де є хлопчик, вона допомагає ще і його братикові. Андреа Бачетті піклується про одного хлопчика. Для того, щоб привезти дитині в подарунок велосипед, він 30 серпня виїхав сам на ньому з Італії, проїхав чотири країни, щоденно долаючи 250 кілометрів і 11 вересня прибув до Білої Церкви. Ці чудові люди, що є послами миру, вісниками добра і милосердя, люди з небайдужими серцями не лише є творцями дитячої радості та втілення дитячих мрій, а й прикладом для усіх нас. Дітки з мамами зустрічали їх як рідних, дуже хвилювалися, адже всі принесли свої дитячі малюнки і поробки та підготували невеличкий концерт: Маргарита Тарасова – східний танець «Хабібі»; Каструбін Ярослав – вірш-подяку і, як справжній джентльмен – букети квітів Ніні та Маріс; Ліза Кравченко чудово заспівала пісню про Україну; мама Наталія Кушнір звернулася до діток віршем «Берегите, дети, маму».

    Бібліотекарі, у свою чергу, зробили пісенний сюрприз. З новою пісенною програмою виступили співачки народного вокального ансамблю «Калина», за що були нагороджені щирими оплесками. А далі відбулося спілкування мам та їхніх діток з гостями. Людмила Чупак, завідувачка відділом обслуговування ЦБ, провела екскурсію по бібліотеці, розповіла про книжкові фонди та читачів бібліотеки. Схвильовані гості щиро дякували за теплий і гостинний прийом.

     

    Тетяна Біла, волонтер, вона ж і ведуча заходу.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше