• Від Різдва до Меланки звучать щедрівки та колядки Від Різдва до Меланки звучать щедрівки та колядки Від Різдва до Меланки звучать щедрівки та колядки

    Традиційно, кожного року вихованці ДНЗ №8 засівають у бібліотеці-філії №6. Цей рік не став виключенням. Маленькі українські козаки групи «Пізнайко» (вихователь Вікторія Царенко), озброївшись торбою із зерном, засівали бажаючи «щастя, здоров’я, щоб родило жито, пшениця та всяка пашниця, конопля до стелі, льон по коліна, щоб у всіх людей голова не боліла». За такі вітання кожному засівальнику бібліотекарі  віддячили солодощами.
     
    Бібліотекар Людмила Романюк нагадала маленьким «пізнайкам», як засівали наші предки, чому засівали лише зерном, для чого  мали із собою дві торбинки та навіщо одягати рукавички.
     
    Не забарились і вихованці групи «Слоненятко» (вихователь Наталія Дмитренко), для яких бібліотекар Світлана Шута провела народознавчу годину «Прийшли до нас три празники в гості». Малята уважно слухали розповідь про Різдвяні свята, доповнюючи її інформацією про звичаї, яких дотримуються в їхніх родинах. Діти добре знаються на  інгредієнтах куті, а Марія Ільніцька згадала про 12 страв, які були на столі!
     
    Присутні із захопленням слухали колядки, які виконували: Аріна Овдієнко, Поліна Ярмоленко, Катруся Мацюк, Саша Кулібаба. Знає малеча, що щедрують лише дівчатка, тому й співали вітальні щедрівки лише дівчатка – Іра Шкаракуба, Катруся Мацюк, Марія Ільніцька. На завершення заходу  Назар Кравчук засіяв, віншуючи господарів та весь український народ. Щедрими були й бібліотекарі, пригостивши гостей солодощами.
     
    В народі кажуть, що чим більше прийде сівачів, тим щедрішим буде урожай. Тож, 2018-й буде щедрим на читачів. Усі ми в новому році  станемо  ближче один до одного, до всього українського, бо воно наше, рідне. І нехай традиції та звичаї живуть у серцях кожного з нас. 
    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше