• День Соборності

    День Соборності День Соборності День Соборності День Соборності День Соборності

    Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

    З нагоди відзначення Дня Соборності в центральній бібліотеці для дітей 18 січня відбулася патріотична година «Моя єдина Україна, для всіх вона, як оберіг» для семикласників БЗШ №4 (кл. керівник Віра Полевська).

    Ведуча заходу Інна Кабула розповіла читачам, щоісторичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року, і було одним ізпроявів віковічного прагнення українців до своєї незалежності. Бібліотекар акцентувала увагу учасників заходу на проблемі єдності держави, її соборності, як умови її незалежності та суверенності, провела історичні паралелі з процесами державотворення на українських землях.

    Детальну історію цієї події юні користувачі дізналися, переглянувши відеосюжет «Злука. День Соборності України (з циклу «Перемоги України»).

    Пані Інна також обговорила з учнями події Української революції 1917-1920 рр., ознайомила підлітків з її діячами: Михайлом Грушевським, Володимиром Винниченком, Євгеном Петрушевичем.

    Школярі дізналися і про духовну спадщину легіону Українських Січових стрільців – стрілецькі пісні, які стали символом незламного духу українців у боротьбі за Українську державу.

    Семикласники із задоволенням прослухали поетичну композицію «Соборна й неподільна» у виконанні своїх однокласниць Кароліни Милянівської, Діани Тилилим, Маргарити Кириченко, Ярослави Махаринської, в якій прозвучали вірші Дмитра Чередниченка «Україна єдина», Евгена Юхниці «В День Соборності та Злуки», Лідії Храпливої-Щур «22 січня», Надії Галковської «День Соборності».

    Підлітки взяли активну участь в онлайн грі-пазлі «Хто твої сусіди» (складання з пазлів-областей України карти нашої держави» на «Урядовому сайті для юних громадян») та відгадуванні кросвордів.

    Наприкінці заходу відбувсяперегляд книжкової виставки та флешмоб «Діти єднають Україну», гаслом якого стали слова:

     

    «Ми, діти України, за руки візьмемось.

    З’єднавшись назавжди, один одному всміхнемось».

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше