• Цікаві книги знають всі…

    Цікаві книги знають всі… Цікаві книги знають всі… Цікаві книги знають всі… Цікаві книги знають всі… Цікаві книги знають всі…

     

    Всеукраїнський тиждень дитячого читання в бібліотеці-філії №10 продовжується.

    На літературно-інформаційний фуршет для родин «Цікаві книги знають всі: і дорослі, і малі» завітали читачі – учні 4-Б класу БЗШ №5 разом зі своїми батьками, бабусями й дідусями. Розділившись на дитячу команду «Запитайки» та дорослу «Відповідайки», учасники заходу провели бліц-турнір «Розминка для розуму», отримавши рівну кількість балів. Завдання «Знайди пару» дало відповіді на питання «Чим схожі рослини і тварини?». Артистичні таланти не тільки батьків, але й класного керівника Ніни Дмитрівни Грозної розкрив конкурс пантоміми «Покажи казку».

    Діти проявили себе, розгадуючи анаграми. Згадати улюблені казки свого дитинства, батькам допомогла вікторина «Наша казка про…».

    Долучившись до акції «Сім’я радить прочитати», батьки розповідали про улюблені книги свого дитинства. В свою чергу, бібліотекарі дали гарні поради, як заохотити дитину до читання.

    «Чарівний ящик», який привертав увагу, виявився не тільки атрибутом для цікавого конкурсу, але й з сюрпризом – солодкими призами для всіх учасників.

    Дитячий ранок «Казки про правду життя» для 2-А класу перетворився в захоплюючу гру. Скориставшись пелюстками Казкової Квітки, за допомогою магічних слів, діти потрапили в Чарівне Місто на парад казкових героїв, у яких вони самі й перетворилися. Даючи відповіді на безліч запитань вікторини «Хто? Що? Де? Як? Коли? Куди? Чому?», учасники шукали Дерево Щастя. Але, переглянувши відеоказку, зрозуміли, що таке дерево потрібно ростити самому, тому, що воно складається з гарних вчинків та мрій. А їх у малечі багато, тому й створили своє неповторне «Дерево Щастя 2-А».

    Гра-вікторина «Острів книголюбів» показала, настільки діти уважно читають книги за шкільною програмою – «Чарлі і шоколадна фабрика» Р.Дала, «Аліса в країні Див» Л.Керрола, «Незвичайні пригоди Алі» Г.Малик, «Фарбований лис» І.Франка, «Цар Плаксій та Лоскотон» В.Симоненка.

    Взявши участь у веселому конкурсі «Хто я?», дітлахи складали назви відомих дитячих творів, малювали симпатичну Бабу Ягу. Наприкінці ознайомилися з книжковими новинками із виставки «Дитячим письменникам України – ура!».

    А до першачків 1-В класу казка завітала в гості до ДНЗ «Малятко», де її, як завжди, радо зустріли.

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше