• Поезія − це свято, як любов

    Поезія − це свято, як любов Поезія − це свято, як любов Поезія − це свято, як любов

    У Всесвітній день поезії в центральній бібліотеці відбулося свято поезії, весни і любові.

    Завідуюча відділом обслуговування Людмила Чупак привітала усіх зі святом, розповіла про заснування Дня поезії, перші поетичні рядки стародавнього світу, які вважалися священними, наголосила, що і в наш час поезія не втратила своєї святості, адже вона рятує наші душі від здерев’яніння, робить життя більш яскравішим і емоційно наповненим.

    Людмила Федорівна познайомила присутніх, членів клубу "Водограй”, з багатогранною поезією неповторної Ліни Костенко та прочитала її геніальні вірші про силу слова, цінність життя, нетлінну жіночу красу, болючі екологічні проблеми, красу природи, високі мрії, палке кохання.

    Вірші білоцерківчанки Тетяни Троцької читали Олена Синельникова, Валентина Майборода, Людмила Свіщова, Лариса Ястребова.

    Сподобалися "водограєвцям” і ліричні вірші їхніх колежанок Іраїди Комісарової і Ганни Добровольської.

    Родзинкою свята став гість − 84-річний Микола Боровик, який зізнався, що поетична муза прийшла до нього лише у 80 років. За 4 роки він написав багато ніжних віршів, які присвятив своїй коханій дружині Антоніні, з якою у мирі і любові прожив 59 років.

    Прикрасили захід мелодійні пісні на вірші українських і італійських поетів у виконанні Віктора Бількевича під акомпанемент Володимира Зінкевича.

    Ведуча Лариса Ястребова кожний пісенний виступ доповнювала віршованими цитатами з творів письменників-краян.

    Свято вдалося на славу. Його учасники ще довго ділилися враженнямивід побаченого і почутого та разом з солістками вокального ансамблю "Ровесник” співали улюблених пісень.

    Єфросинія Король.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше