• І все перекреслив урановий атом…

    І все перекреслив урановий атом… І все перекреслив урановий атом… І все перекреслив урановий атом…

    26 квітня 1986 року сталася жахлива трагедія на Чорнобильській АЕС, масштабна катастрофа, яка згубила життя багатьох тисяч людей.

    Саме про цю подію йшлося у бесіді-вшануванні «І все перекреслив урановий атом…», яка відбулася в центральній бібліотеці для дітей 25 квітня.

    Ведуча заходу, завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко ознайомила учасників заходу з деталями трагедії на ЧАЕС, її наслідками та подвигом героїв-ліквідаторів, які, ризикуючи собою, першими прийняли на себе вогонь атомної катастрофи. А ліквідатори чорнобильської аварії, бібліотекарі ЦДБ Тамара Шпак та Марія Джура поділилися своїми спогадами про ті трагічні події.

    Учні 5-Г класу БЗШ № 11 (кер. Спринчак Л.А.) декламували вірші, переглянули відеофільм «Репортаж із Чорнобиля» та здійснили віртуальний тур до національного музею «Чорнобиль».

    Сучасна експозиція музею налічує понад сім тисяч експонатів, серед яких розкриті документи, карти з грифом «Таємно», фотографії та інші унікальні матеріали, що змушують замислитися про найболючіші виклики сьогодення, серед яких екологічні, соціальні, духовні збитки, заподіяні катастрофою.

    Увазі присутніх була запропонована книжково-ілюстративна виставка «Попіл Чорнобиля».

    Пам’ять про всіх, хто віддав своє життя за долю мільйонів людей, вшанували хвилиною мовчання.

    Доземно вклоняємося, дякуючи ліквідаторам цієї страшної аварії. Схиляємо голови перед живими, перед пам’яттю передчасно померлих від радіаційного смерчу.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше