• Біль, що не має кордонів

    Біль, що не має кордонів Біль, що не має кордонів Біль, що не має кордонів

    З нагоди відзначення 32-ї річниці від дня катастрофи на Чорнобильській АЕС бібліотекарі філії №6 підготували ряд заходів для своїх користувачів.

    Бесіду «Діти і радіація» провела бібліотекар Людмила Романюк з учнями 1-А класу БЗШ №23 (класовод Олена Берегова). Бібліотекар розповіла про небезпеку забруднення радіонуклідами навколишнього середовища, зупинившись на питанні, як уникнути зараження під час мандрівок та ігор на природі.

    На годину пам’яті «Чи знаєш ти, світе, як сиво ридає полин» запросила читачів-дітей бібліотекар Світлана Шута. Працівники книгозбірні розповідали дітям про трагедію не лише мовою цифр і фактів, а й за допомогою поезії, використовували фотоматеріали, що засвідчують сьогоднішній стан у зоні забруднення.

    Присутні здійснили віртуальну екскурсію до міста-привиду Прип’ять. З правдивими розповідями про трагічне буття дітей післячорнобильської України ознайомилися учасники заходу під час презентації книги Євгена Гуцало «Діти Чорнобиля». Читачі перейнялися долями персонажів збірки – Катерини, Калини, Савки-Савки, Пальми, ворони, зайця, коня – слабкими й беззахисними у світі, де йде боротьба за виживання.

    Мистецька година «Чорнобиль очима дітей» була проведена з гуртківцями «Чарівного пензлика». Маленьким читайликам припала до душі розповідь про чорнобильського котика, який залишився на самоті з бідою, а Макар Іванов та Софійка Марковська передали своє бачення Чорнобильської трагедії за допомогою фарб та пензликів.

    Увазі користувачів була представлена книжкова виставка «Чорнобиль: його уроків людство не забуде». Видання, представлені на виставці, розкривають трагічні сторінки історії України: чорний квітневий день, коли стався вибух на 4-му енергоблоці ЧАЕС, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для всього людства.

    Врятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи у людській історії не повторився Чорнобиль.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше