• Трагедію квітня весь світ пам’ятає

    Трагедію квітня весь світ пам’ятає

    Весною 1986 року місто Прип’ять потопала у свіжій зелені, цвітінні дерев.

    П’ятниця, 25 квітня, вулиці міста наповнені гомоном, дитячим сміхом та безтурботністю. Мешканці містечка атомників планували гарно провести вихідні дні. Не судилося....

    О 1-й годині 23 хвилини блискавкою освітила Землю страшна трагедія – вибух на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, що призвів до найбільшої техногенно-екологічної катастрофи.

    Урок-пам’яті «Трагедію квітня весь світ пам’ятає» для учнів 8-9класів Білоцерківського колегіуму підготували та провели працівники бібліотеки-філіалу №9 Жанна Харченко і Світлана Могорит. Бібліотекарі розповіли дітям про страшну трагедію, що сталася в Україні 32 роки тому та жертвами якої стали мільйони живих, тисячі померлих і, навіть, ще ненароджених нових поколінь.

    Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували усіх тих, хто ціною власного життя героїчно рятував людство від наслідків аварії. Серед ліквідаторів були й мешканці Білої Церкви.

    На зустріч з колегіантами бібліотекарі запросили депутата Київської обласної ради, Голову постійної комісії з питань екології, природокористування, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій Максима Запаскіна. З його розповіді учні дізналися про сьогодення та майбутнє зони відчуження, зокрема про будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива, нажаль, небезпечного для Київщини об’єкту. Гість наголосив, що зона відчуження має стати місцем впровадження нових технологій та відновлюваної енергетики, а не могильником ядерних відходів.

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше