• Пропусти Чорнобиль крізь серце

    Пропусти Чорнобиль крізь серце Пропусти Чорнобиль крізь серце Пропусти Чорнобиль крізь серце Пропусти Чорнобиль крізь серце

    Чим далі від Чорнобильської катастрофи ми в часі, тим, здавалося б, нам повинно менше боліти. Та, на жаль, це не так! 26 квітня 2018 року 32 рази ударить Чорнобильський дзвін.

    Про хибний тріумф і трагедію Чорнобильської АЕС – від дострокового пуску четвертого енергоблоку до його вибуху. Про остаточно нез’ясований причинно-наслідковий зв’язок усього комплексу факторів, що спричинили некеровану ядерну реакцію в злощасному енергоблоці. Про героїчні самопожертви пожежників-рятувальників, які фактично своїми тілами закривали радіаційне жерло. Про цинічні, заспокійливі директиви можновладців і компартійних керманичів того часу. Про убивчі дози опромінення для дітей, про біль і сльози матерів, про мужність ліквідаторів розповіли працівники книгозбірні №3 юнацькій аудиторії БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» та БВЗШ№1 на годині-засторозі «Чорнобильський пил на віки опада».

    Старшокласники ознайомилися з книжковою виставкою «Пропусти Чорнобиль крізь серце», прослухали її коментований огляд, переглянули документальний фільм «Чорнобиль – як це було».

    Цій сумній події був присвячений і конкурс малюнку на асфальті «Чорнобиль очима дітей», який відбувся на шкільному подвір’ї БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК».

    Кажуть, що той, хто забуває уроки минулого, може знову пережити його. Проте для найбільшої техногенної катастрофи ХХ сторіччя це звучить актуально. Так, забути нам її не дано. Однак і знати правду тридцятидвохрічної давнини – ми зобов’язані. Щоб знову не зазнати аналогічної трагедії в майбутньому.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше