• «Свято Спаса святкуємо, усім радість даруємо»

    «Свято Спаса святкуємо, усім радість даруємо» «Свято Спаса святкуємо, усім радість даруємо» «Свято Спаса святкуємо, усім радість даруємо» «Свято Спаса святкуємо, усім радість даруємо»

     

    Свята і звичаї, а також мова – це ті найміцніші елементи, що об’єднують окремих людей в один народ, в одну націю. Збереження і примноження славних традицій українського народу, відродження духовності, народних звичаїв і обрядів є невід’ємною складовою роботи бібліотеки.

    Серпень – час трьох свят: Медовий Спас, Яблучний Спас і Горіховий Спас. З кожним святом Спаса пов’язана певна релігійна подія. А за народними традиціями у кожного з Спасів теж є безліч особливостей.

    Розвиваючи інтерес читачів до народознавчої тематики, працівники бібліотеки №6 в читальній залі оформили яскраву виставку-інсталяцію «Прийшов Спас у гості до нас». Читачі мають можливість ознайомитись не лише з літературою, яка розповідає про християнські свята, які ми відзначаємо у серпні, а й поласувати дарами бібліотечного саду: яблуками та грушами. А цього року урожай був славний!

    З читачами-дітьми проведено мозаїку народних свят «Свято Спаса святкуємо, усім радість даруємо». Бібліотекар Світлана Шута розповіла присутнім про свято Спаса, його історію, церковне значення та чому Спас іменують яблучним. Читачі ознайомились з легендами та дізнались про традиції, обряди та прикмети, пов’язані з цим святом.

    У народних казках багато сюжетів пов’язано із яблунею та яблуками. Саме тому під час святкового заходу не забули згадати і про книги, сюжети яких пов’язані із чарівним, наливним, золотим та медовим яблуком. Маленькі читайлики ще раз перегорнули сторінки чарівних казок: «Гуси-Лебеді», «Білосніжка та семеро гномів», «Рум’яні яблука» та прослухали поетичні твори Олени Надутенко «Яблуневий Спас», Марії Познанської «Сонячне яблуко», Тетяни Майданович «Яблука із Дерева Життя».

    Бібліотекарі запросили присутніх пограти у ігри: «Яблучна естафета», «Погодуй наосліп», «Фруктові забави». Приємним сюрпризом став яблучний пиріг, якийприготували бібліотекарі спеціально для своїх юних читачів.

    Серпень багатий на свята, звичаї та традиції! То ж хай серпневі свята принесуть у кожну українську родину злагоду, добро, добробут та достаток!

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше