• «Малою піщинкою кану в море свого народу…» (В. Іванців)

    «Малою піщинкою кану  в  море свого народу…» (В. Іванців) «Малою піщинкою кану  в  море свого народу…» (В. Іванців) «Малою піщинкою кану  в  море свого народу…» (В. Іванців) «Малою піщинкою кану  в  море свого народу…» (В. Іванців) «Малою піщинкою кану  в  море свого народу…» (В. Іванців)

     

    Володимира Опанасовича Іванціва білоцерківці знають як письменника, перекладача, громадського діяча. Більше ніж півстоліття шанувальники поезії мають можливість насолоджуватися великим і вічним – його Словом, в якому «усі часи спресовані».

    «Після себе так хочеться жить

    Хоч би вік, хоч би рік, хоч секунду,

    Хоч би знать, що тебе не забудуть

    Хоч би вік, хоч би рік, хоч би мить».

    Саме з цих рядків розпочався конкурс виконавців творів нашого земляка «Я той, хто є», який вже четвертий раз проводиться в бібліотеці-філіалі №10.

    28 конкурсантів, від дошкільнят до студентів, щиро і проникливо читали поезії іменитого білоцерківця, щоб донести свої таланти і вміння до автора – Володимир Опанасович був шанованим гостем конкурсу і членів журі, до складу якого входили: режисер театру і кіно, кавалер ордену «Золота фортуна» Ольга Болховітіна (голова журі), заслужена артистка України, актриса Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П. Саксаганського Світлана Лановенко, методист по роботі з дітьми центральної бібліотеки для дітей міської ЦБС Тамара Шпак, завідуюча філіалом №9 Катерина Волинець.

    Обирати переможців було досить складно та зваживши всі «плюси» і «мінуси», члени журі поділилися своїми враженнями від виступів та назвали найкращих.

    У молодшій віковій категорії перемогу святкували:

    1 місце – Анатолій Попелянець (філіал №4, БЗШ №17);

    2 місце – Дарина Юрчик (філіал №3, БНВО ЗОШ №15);

    3 місце – Назар Шевченко (філіал №9, БЗШ №22);

    У середній віковій категорії призові місця були розподілені між:

    1 місце – Лукія Оверченко (філіал №2, БЗШ № 11);

    2 місце – Анастасія Чернух (БЗШ №17);

    3 місце – Діана Тилилим (філіал №8, БЗШ №4);

    Аліна Королевич (БНВО гімназія №1).

    Серед конкурсантів старшої вікової категорії найкращими визнали:

    1 місце – Карина Братасюк (ЦБ, БНВО гімназія №1);

    2 місце – Анна Панько (гімназія №1) та Карина Вараді (філіал №4, БЗШ №13);

    3 місце – Катерина Кшевінська (гімназія №1) та Вікторія Оникієнко (с.Шкарівка).

    Найкращим читцем поезії Володимира Іванціва та абсолютним переможцем конкурсу «Я той, хто є» члени журі одноголосно назвали Дениса Ганжу (філіал №4, БЗШ №13). Зачарувала всіх присутніх найменша учасниця конкурсу трирічна Евеліна Шевченко, яка отримала приз глядацьких симпатій – запрошення до театру, на виставу «Король Лев».

    Призери і переможець конкурсу отримали дипломи і подарунки (переможець ще й запрошення до театру на 2 особи), а ті, хто буде ще відшліфовувати свою майстерність для майбутніх перемог, отримали солодощі від компанії «Адамед» та організаторів конкурсного дійства.

    Зі сльозами на очах звернувся пан Володимир до всіх причетних до конкурсу, і стільки тепла було в його словах вдячності, адже діти відкривши свої маленькі сердечка, змогли подарувати незабутні миті щастя зболеному, але нескореному мужньому чоловікові.

    Конкурс завершився. Організатори щиро вдячні друзям бібліотеки – адміністраторам Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П. Саксаганського за творчу співпрацю, за підтримку юних талантів.

    Відбулася фото- та автограф-сесії, а на думку приходять слова Володимира Іванціва: «Поки нас, поки й цього життя,

    Після нас будуть інші, то й інше.

    Може, краще чи просто не гірше

    Але це буде інше життя».

     

    Ганна Нагорна.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше