• Слово – то мудрості промінь,слово – то думка жива

    Слово – то мудрості промінь,слово – то думка жива Слово – то мудрості промінь,слово – то думка жива Слово – то мудрості промінь,слово – то думка жива Слово – то мудрості промінь,слово – то думка жива Слово – то мудрості промінь,слово – то думка жива

    Щорічно 9 листопада ми відзначаємо День української писемності та мови. Напередодні свята працівники філії №6 здійснили бібліотечний десант «Сила слова» в БЗШ №21. На захід були запрошені учні 8-Б класу (вчитель Ірина Савченко) та 9-А класу (вчитель Тетяна Косолап).

    Завідувачка книгозбірнею Надія Гаврилова розповіла про складний і тернистий шлях української мови до її визнання і становлення та важливе значення мови в житті людини.

    Гостею заходу була місцева поетка Ніна Сергіївна Ковальчук. Пані Ніна познайомила присутніх зі своїм поетичним словом, прочитавши вірші про мову, рідне слово, Україну. Також учні мали можливість прослухати вірші Тараса Шевченка та Ліни Костенко, в яких переплітається минуле із сьогоденням.

    В читальній залі бібліотеки відбулася зустріч учнів 4-Б класу БЗШ №23 (класовод Ірина Пащенко) із поеткою Наталією Кузьмічовою. Перед початком заходу діти прослухали легенду та цікаві факти про українську мову.

    Пані Наталя прочитала четвертокласникам свої поетичні твори, відповіла на запитання. Дітям сподобалися вірші «Про мову», «Розкажи мені мамо про тата», «Моя Україна», дитячий цикл віршів про пори року. Весело було в залі, коли звучали вірші «Засмутились поросята», «Вийшов котик погуляти», «Млинці», «Розумний їжачок», малеча наче перевтілилася на героїв творів.

    З учнями 3-А класу БЗШ №23 (класовод Наталія Гладка) проведено мовний турнір «Розумники та розумниці». На третьокласників чекали досить складні випробування: дати якнайбільше правильних відповідей у конкурсі «Мовне асорті», проявити винахідливість при зустрічі із «Жартівливою торбинкою», влучно відповісти на запитання-жарти, розбираючи «Загадковий кошик», проявити кмітливість при розгадуванні народних українських загадок конкурсу «Відгадайко». Конкурс «Швидко і влучно» став підтвердженням того, що діти добре знають фразеологізми та вміють їх використати в повсякденному житті.

    На фінішний етап змагання вийшли Олександр Федак, Леся Михайлюк, Оля Гандзюк та Поліна Мартинюк. Щоб визначити кращого з кращих, дітям запропонували взяти участь у конкурсі «Всезнайки». Перемогу знову здобула Оля Гандзюк.

    З нагоди свята, у читальному залі оформлено книжково-ілюстративну виставку «О, мово моя, душа голосна України». На виставці були представлені підручники з української мови різних авторів, а також книги, у яких висвітлюється історія народження та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу – української мови.

    Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, – у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше