• Гарбуз – золотий король осені

    Гарбуз – золотий король осені Гарбуз – золотий король осені Гарбуз – золотий король осені Гарбуз – золотий король осені Гарбуз – золотий король осені

    Титул короля осені сміливо можна віддавати помаранчевому чуду, що зветься гарбузом. І хоча народився гарбуз у далекій Мексиці, і назва в нього також іноземного походження, його дуже люблять в Україні і давно вважають своїм, не перестають шанувати і вирощувати яскраво-руді, смачні й корисні чудо-гарбузи.

    Ідея проведення свята гарбуза, яке відбулося у бібліотеці-філіалі №4, виникла у членів клубу «Зарічани», а бібліотекарі з радістю цю ідею підтримали та об’єднали свої творчі зусилля. На захід були запрошені члени клубу Академії пенсіонерів «Любисток» зі своїми піснями й подарунками, частий гість подібних святкувань депутат міської ради Юрій Миколайович Кошляк та читачі бібліотеки.

    На початку заходу працівники книгозбірні розповіли про головного у городньому царстві – шанованого пана Гарбуза, його почесне місце у народній медицині, кухні та обрядовості. Для гостей свята дизайнер-декоратор, читачка бібліотеки Оксана Оверченко, провела майстер-клас з декорування гарбуза. Всі бажаючі мали можливість на свій смак розмалювати і прикрасити улюблену українцями городню культуру – гарбуз, який у добрих господарів вродив на славу. Гарний урожай зібрали зарічанські господині на власних присадибних ділянках: гарбузи, овочі та фрукти прикрашали святково прибране подвір’я бібліотеки. Не обійшлося на заході і без пісень, що створювали атмосферу свята, і пана Гарбуза, який розважав присутніх загадками та жартівливими конкурсами.

    Наприкінці свята на гостей чекало частування гарбузовою кашею, різноманітними смаколиками з гарбуза та нагородження переможців у творчих та кулінарних конкурсах.

    Цей день подарував усім, хто завітав до бібліотеки позитивні емоції та гарний настрій.

    Олена Буяненко.

     

     
     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше