• Роки минають, пам’ять залишається

    Роки минають, пам’ять залишається Роки минають, пам’ять залишається

     

     

    Мудрі люди кажуть, що потрібно знати своє минуле, щоб із впевненістю дивитися в майбутнє. Лише зробивши висновки з своїх помилок, можна побудувати незалежну й заможну державу.

    Саме для того, щоб розповісти про минуле рідного краю бібліотекарі філіалу №10 провели вахту історичної пам’яті «Визволення Білої Церкви: як це було» для учнів 8-Б класу БЗШ №5. На захід завітав Сергій Іванович Бурлака, кандидат історичних наук, краєзнавець. Сергій Іванович багато часу приділив дослідженням історії Білої Церкви, а саме рокам, коли місто було окуповане нацистськими загарбниками. Він зібрав дуже великий архів свідчень тих людей, які пережили це лихо. Розповідь історика супроводжувалася показом фотографій тих часів. Школярів так захопила розповідь, що вони не помітили, як промайнула година. Декілька присутніх поділилися спогадами старших членів родин про ті страшні часи.

    Історія Білої Церкви дуже цікава і багатогранна. Її не можливо вивчити за годину, тому бібліотека та БЗШ № 5 будуть спільно організовувати цикл заходів, присвячений невідомим сторінкам історії рідного міста.

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше