• Їм колискову ангел співає…

    Їм колискову ангел співає… Їм колискову ангел співає… Їм колискову ангел співає…

    20 лютого ми вшановуємо п’яту річницю з дня трагічних, сповнених героїзму подій Революції Гідності, пік розстрілів Героїв Небесної Сотні.

    Цей день назавжди увійде в історію України як символ жертовності, патріотизму та героїзму і вкотре підтвердить те, що в найважчий період історії знайдуться герої, які ціною власного життя дозволять будувати майбутнє наступним поколінням.

    Напередодні цієї трагічної дати працівники центральної бібліотеки організували для студентів ДПТНЗ «Професійний ліцей» патріотичний діалог «Майдан – це стан душі і поклик серця», присвячений Дню Героїв Небесної Сотні.

    Бібліотекарі Любов Вилегжаніна та Ольга Соломаніна відтворили хроніку подій Революції Гідності (листопад 2013 – лютий 2014), особливо детально зупинились на періоді 18-20 лютого, коли в центрі Києва загинуло близько ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні – були заарештовані та піддані тортурам. Бібліотекарі розповідали про цікаві факти з короткого, але яскравого, як політ комети, життя активістів Майдану, які перші відкрили сумний список Героїв Небесної Сотні – Сергія Нігояна та Михайла Жизнєвського.

    Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять всіх загиблих, які віддали своє життя під час Революції Гідності за свободу українців та право на вільний розвиток.

    Юнаки підготували чудову літературно-поетичну сторінку «Герої не вмирають», під час якої натхненно декламували вірші Оксани Максимишин-Корабель, Наталі Прохоренко, Діани Іщенко, Надії Дідух, Іванни Осос, Богдана Боденюка, Діани Писарчук, присвячені учасникам Майдану.

    Учні з цікавістю роздивлялися авторські світлини Любові Вилегжаніної, які були зроблені через кілька днів після трагічних подій на Майдані Незалежності, вулицях Інститутській та Грушевського. Перегляд знімків викликав жваве обговорення подій п’ятирічної давнини.«Ми були тоді ще дванадцяти-тринадцятилітніми підлітками, – сказав Олександр Тютюнник, – але вже добре розуміли, що діється в країні і на Майдані. Для нас – це подвиг нескореного народу, приклад, як треба боротись за гідність, свободу і незалежність свого народу».

    Любов Вилегжаніна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше