• Біла Церква – Афганістан – Вічність

    Біла Церква – Афганістан – Вічність Біла Церква – Афганістан – Вічність

    15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цього дня, у далекому 1989 році, відбулося виведення радянських військ з Афганістану. Через цю безглузду війну пройшли майже 700 тисяч осіб, 30% з них – українці. Не повернулися додому з війни 3360 воїнів: 3289 – загинуло, 80 – пропало безвісти. Півтори тисячі жителів Білоцерківщини пройшли крізь горнило афганської війни.Двадцять двоє повернулися на рідну землю в оцинкованих домовинах.

    Саме про них, наших земляків, розповіла учням Білоцерківського колегіуму завідуюча бібліотекою-філією №9 Катерина Волинець. Анатолій Атаманенко з села Яблунівка, Андрій Бондар з Дроздів, Андрій Козаков з Білої Церкви, десятки їхніх побратимів увійшли в безсмертя, залишившись вічно молодими. Їхнє життя і подвиг опише в своїх книгах письменник, учасник афганської війни Анатолій Гай. «Крапля нашої крові на чужім знамені», «Хамаль – місяць весняний», «Там, за Гіндукушем» – ці книги, представлені на виставці «На тих афганських рубежах», увіковічнили подвиг героїв.

    Неабияке емоційне враження справили на учнів уривки з документальних фільмів, які наочно показали жахливий облік несправедливої війни.

     

    Жанна Харченко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше