• «Пам’яті нетлінні сторінки»

    «Пам’яті нетлінні сторінки» «Пам’яті нетлінні сторінки» «Пам’яті нетлінні сторінки» «Пам’яті нетлінні сторінки»

    Минуло 30 років від дня виводу військ з Афганістану. 15 лютого в міській виставковій залі при бібліотеці №8, що на Леваневського 55, відкрилась виставка фотографій Леоніда Бойка «Пам’яті нетлінні сторінки», яку автор присвятив цій пам’ятній даті.

    Фотографії для виставки Леонід збирав 25 років від дня закладання капсули на місті побудови майбутнього пам’ятника воїнам-афганцям у Білій Церкві. Для створення виставки історичні світлини із сімейних альбомів надали самі учасники бойових дій в Афганістані та родичі полеглих.

    Виставка складається з 5 блоків фотографій. До першого блоку «Афганістан – сум і біль» увійшли фотографії воїнів-земляків, які не повернулись з Афганської війни та фотографії пам’ятників і пам’ятних подій із вшанування полеглих в місті та Київській області.

    Другий блок «Герої серед нас» присвячений учасникам війни в Афганістані, які проживають у місті та області.

    Третій блок «Героям шана, богу слава» складається з фотографій із пам’ятних подій вшанування героїв-афганців у капличці Георгія Побідоносця – діючого пам’ятника Білої Церкви.

    Четвертий блок присвячений пам’яті героїв у Другої світової війни.

    П’ятий – «Українські соколи» – героям і подіям війни з Росією.

    Леонід Бойко народився у Білій Церкві, після закінчення школи №1 навчався в Київському технікумі кіно- і фотомистецтва. Проходив строкову службу в прикордонних військах (старший лейтенант запасу). У 1990 році закінчив Народний Університет журналістики. У 2009 році отримав вищу освіту у Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті. Трудовий шлях розпочав вантажником овочевого магазину, а з 1998 працював у редакції «Новини Надросся», потім в редакції газети «Спортивна Київщина», де згодом став головним редактором. Член Асоціації спортивних журналістів України. Має безліч державних нагород, член «Золотого фонду АСЖУ», переможець в номінації «Золоті пера і голоси АСЖУ».

    Під час відкриття виставки фотографій «Пам’яті нетлінні сторінки» Леоніда Бойка привітали і подякували за роботу: радник міського голови Микола Антонюк, голова Міжнародної ГО «Бойове братство без кордонів» Євген Подсольонов та учасник бойових дій, військовий журналіст і письменник Анатолій Гай.

    Виставка діятиме до 28 лютого у приміщенні виставкової зали філіалу №8, за адресою: вул., Леваневського, 55, з 10.00 до 17.00.

     

    Любов Михайлюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше