• Китай загадковий та непередбачуваний

    Китай загадковий та непередбачуваний Китай загадковий та непередбачуваний Китай загадковий та непередбачуваний Китай загадковий та непередбачуваний

    2019 – рік Китаю в Україні. 17 квітня у бібліотеці-філії№3 для широкого загалу користувачів відбувся День інформації «Китай загадковий та непередбачуваний».

    У читальній залі бібліотекарі оформили книжкову виставку «Китай здалека і зблизька», на якій представили різножанрові друковані видання та часописи.

    Читачі – учні 6-А класу БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» (класний керівник Людмила Музичук) ознайомилися з творчістю уславленого дуету китайської поезії Лі Бо і Ду Фу «Життя як диво», взявши участь у літературній мозаїці, де тісно переплелися вірші з біографічними фактами з життя поетів.

    Провідний бібліотекар Наталія Добровольська для дев’ятикласників БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» підготувала і провела бібліо-інформину «Освітні замальовки з Піднебесної, або Як навчають у Китаї». Старшокласники з цікавістю сприйняли інформацію про систему навчання в Китаї, його структуру, організацію відпочинку, раціональне розділення навчального дня за рівнем навантаження. Вони переглянули відеоролики про китайську унікальність системи освіти.

    Допитливі чомучки, учні 3-Б класу (класовод Людмила Бараненко) БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК», завітали на інформаційну скарбничку «Спасибі китайцям», яку підготувала провідний бібліотекар Тетяна Драбинко. Школярі були приємно здивовані звичними речами щоденного вжитку, які прийшли до нас з Китаю: папір і сірники, морозиво і зубна щітка, виделка і локшина, парасолька і компас, шовк і пельмені.

    Учні 3-Г класу БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» (класовод Олеся Бойко) взяли участь у грі-мандрівці за давньою китайською історією «Добро без розуму». Зі звичайної школи діти потрапили у «Школу доброти». Адже і добро варто робити з розумом. Розум без добра – погано. Однак і добро без розуму не краще. З чого ж починається дорога добра? А починається вона зі ставлення кожної людини до оточуючого світу.

    Після обговорення казки читачі згадували про свої добрі вчинки та вчинки своїх однокласників. Пригадали, кого нещодавно образили. Знаходили спосіб вибачитися.

    Під час мозкового штурму «Інтерв’ю» присутні дізналися, чого ніколи не зробить добра людина.

    Весело пройшла гра «Торбинка доброти». Людські чесноти, близькі до добра, складали в торбинку, щоб взяти з собою в життєву дорогу. Записані негативні риси характеру поклали в «сміттєвий мішечок» і зав’язали, щоб вони ніколи не торкнулися дитячих сердечок.

    «Магічний барабан», привезений із самого Китаю, кожного, хто брав його до рук, перетворював на доброго чарівника. «Якби я став чарівником, я зробив би …», – так починали свою розповідь школярі.

    Всі згодилися з тим, що потрібно жити так, щоб людям було добре поряд з вами. Пісня кота Леопольда «Якщо добрий ти» лише підняла гарний настрій учасників заходу.

    День інформації пройшов насичено та змістовно.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше