• Археологічні дослідження на Замковій

    Археологічні дослідження на Замковій Археологічні дослідження на Замковій Археологічні дослідження на Замковій

    Нещодавно у бібліотеці-філії №4 відбулася зустріч «Археологічні дослідження на Замковій» з лауреатом міської літературно-мистецької премії ім. І.Нечуя-Левицького, істориком краєзнавцем Сергієм Різником. Захід відбувся за участю читачів – восьмикласників БНВК ЗОШ №13 (класний керівник А.П.Лотиш, шкільний бібліотекар І.М.Співак) та членів клубу «Зарічани».

    Сергій Борисович є читачем книгозбірні більше сорока років, ще з юнацтва цікавився вивченням археології та історії рідного краю. Краєзнавець презентував видання «Археологічний фотоатлас», у який увійшли малюнки і фотографії з приватних колекцій та світлини колишніх співробітників Інституту археології НАН України. Знимки цього атласу відображають процеси, які відбувалися на Замковій горі у різні роки.

    Сергій Різник ознайомив присутніх із новою версією походження назви міста Білої Церкви та розвіяв міф про недобудовану церкву білого кольору. На його думку після землетрусів у 1230-1236 рр. відбулись реставраційні роботи з можливою побілкою чи штукатуркою. Розповідь краєзнавця супроводжувалась показом слайдів – демонструвалися фото та документи з авторського архіву. На зустріч археолог приніс предмети, які були знайдені під час розкопок на Замковій горі.

    Присутні мали можливість задати питання археологу, на які отримали змістовні відповіді. Наприкінці зустрічі учасники заходу щиро подякували Сергію Борисовичу за цікаву екскурсію-розповідь.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше