• Вузлики пам’яті на стрічці часу

    Вузлики пам’яті на стрічці часу Вузлики пам’яті на стрічці часу Вузлики пам’яті на стрічці часу

    Тема депортації кримських татар і сьогодні болюча та актуальна. Як і 75 років тому, вони вимушені полишати свої рідні домівки, не погоджуючись жити під тиском російської окупації. А тоді, у 1944-му 32 тисячі бійців військ НКВС обходили їхні помешкання, зачитували обвинувачення у зраді, даючи на збори 15 хвилин.

    Саме цим трагічним подіям була присвячена година історичної правди «Вузлики пам’яті на стрічці часу», що відбулася у центральній бібліотеці для дітей.

    Ведучі заходу – завідувачка книгозбірнею Олена Корнієнко та завідувачка відділом обслуговування Інна Кабула, надали читачам – семикласникам БЗШ № 4 інформацію про трагічні події 18 травня, коли людей вантажівками під конвоєм звозили до залізничних станцій, а матері, загубивши своїх дітей у хаотичному натовпі, у розпачі рвали на собі волосся; немічні старі жінки виплакували останні сльози, назавжди прощаючись із землею своїх пращурів, у той час коли їхні хоробрі сини воювали проти загарбників.

    Розповідь супроводжувалась фрагментами художнього фільму про долю кримських татар «Хайтарма», режисером Ахтемом Сейтаблаєвим, який крізь призму долі головного героя розкрив трагедію всього кримськотатарського народу.

    Читачам було цікаво дізнатися про сучасні досягнення кримських татар, а зокрема про успіх переможниці Євробачення Джамали. Її пісня «1944», присвячена вигнанню рідного народу, в свій час мала великий резонанс і привела пісенний конкурс в Україну в 2017 році.

     

    Тамара Шпак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше