• Мистецькі обрії Валентини Коробко

    Мистецькі обрії Валентини Коробко Мистецькі обрії Валентини Коробко Мистецькі обрії Валентини Коробко Мистецькі обрії Валентини Коробко Мистецькі обрії Валентини Коробко

    21 травня в бібліотеці-філії №9 відбувся бенефіс члена спілки майстрів декоративно-вжиткового мистецтва, керівника зразкової студії образотворчого мистецтва Центру позашкільної освіти «Соняшник» Валентини Коробко.

    Валентина Іванівна відома в місті як художник, що працює в унікальній техніці розпису картин на бересті. Її роботи сповнені ліричністю, філігранністю, теплотою, неподільним почуттям закоханості в те, у що вкладає душу.

    Про творчу діяльність та дружню співпрацю Валентини Коробко з бібліотекою розповіла запрошеним завідуюча книгозбірнею Катерина Волинець. В своїй промові Катерина Василівна наголосила, що головне покликання майстра не лише написати якнайбільше творів, а й підготувати талановитих учнів. А їх у Валентини Іванівни справді дуже багато: Карина Зварич, Катерина Скороход, Аліна Хоменко, Катерина Танчик, Максим Захаров, Артем Крамар, Дарина Нагаївська. Радує творчими перемогами онук Марк.

    Роботи майстрині та її учнів неодноразово демонструвалися на вернісажах Білої Церкви, Києва, а також у польського Сопота та в Болгарії. Приватні галереї Канади, Німеччини, Росії також поповнилися картинами з берести Валентини Коробко. Серед багаточисельних відзнак майстрині – Диплом переможця Міжнародного пленер-конкурсу «Озопол-2010» в номінації «Вжиткове мистецтво», який проходив у Болгарії.

    На захід завітали депутат обласної ради Сергій Яременко, головний спеціаліст відділу культури і туризму Алла Карабач, завідуюча художньо-естетичним відділом Центру позашкільної освіти «Соняшник» Надія Щербина, методист міської виставкової зали Любов Михайлюк, завідувачки бібліотеками-філіями №8 – Світлана Хмільова та №6 – Надія Гаврилова, колеги по роботі, друзі, працівники бібліотек міста, які в своїх вітальних промовах відзначали, що роботи Валентини Іванівни є не просто витвором мистецтва, а й джерелом позитивної енергетики. 

    Подяку за творчу співпрацю із бібліотеками міста від дирекції КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П.Красножона Валентині Коробковручила головний бібліограф відділу методичної та бібліографічної роботи Олександра Нагорна.

    Пісенним подарунком для Валентини Коробко став виступ талановитої учениці студії «Берестяночка» Карини Зварич. Дівчинка подякувала своїй наставниці за доброту, щирість, турботу і підкреслила, що саме завдяки навчанню під керівництвом Валентини Іванівни вона обрала свою майбутню професію – вчителя образотворчого мистецтва.

    Здоров’я, добра, наснаги, нових Вам, Валентино Іванівно, творчих успіхів на мистецькій ниві.

    Олександра Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше