• Шануймо себе, свою гідність і шановані будемо іншими

    Шануймо себе, свою гідність і шановані будемо іншими Шануймо себе, свою гідність і шановані будемо іншими Шануймо себе, свою гідність і шановані будемо іншими Шануймо себе, свою гідність і шановані будемо іншими


     

    Бібліотекарі центральної міської бібліотеки завітали до учнів ДПТНЗ «Професійний ліцей» напередодні Дня Конституції, щоб провести для них цікавий захід – правовий компас «Мої права та обов’язки в Конституції України».

    28 червня головному документу України виповниться 23 роки. Як сказали учні, цілком дорослий вік як для людини, яка може осмислити свою поведінку та розуміє, що вона має право робити, а що робити заборонено.

    Ольга Соломаніна наголосила, що у День Конституції українці, у першу чергу, віншують той день, коли були затверджені права і свободи громадян, суверенітет і цілісність України. Учні професійного училища дізналися про значення Конституції для розвитку будь-якої держави. Хлопці прочитали легенду про державні символи України, які затверджені у статті 20: Державний прапор України, Державний герб України, Державний гімн України.

    Вже не перший рік працівники бібліотеки ознайомлюють молодих людей з п’ятнадцятьма розділами Конституції України і звичайно, відчувають гордість, що деякі статті юнаки вже знають напам’ять і беруть активну участь у їх обговоренні. Але деякі статті все ж таки здивували юних знавців Основного Закону України. Тому вони зверталися за роз’ясненнями до свого викладача Влади Павленко, яка чітко, але в дуже простій формі пояснювала їм незрозумілі аспекти.

    Щоб перевірити знання молоддю законів, їй була запропонована вікторина. А для закріплення набутих знань, усі разом переглянули відеоролик «Конституція України – Основний закон України».

    Учні ліцею щиро раділи, що живуть у державі, яку люблять і творять саме вони. День Конституції об’єднує собою цілу націю, всю Україну. А українська молодь найталановитіша, найкреативніша і просто найкраща!

     

    Любов Вилегжаніна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше