• В літні пригоди з цікавою книгою

    В літні пригоди з цікавою книгою В літні пригоди з цікавою книгою

    Літні канікули урозпалі. А працівники бібліотеки-філії №2 знову радо зустрічають юних читайликів, щоб здійснити цікаву мандрівку диво-книжкою Олеся Ільченка «Жуки та інші поважні особи» і поближче познайомити малечу з тими, хто літає, повзає, пищить, дзижчить, тріскотить крилами і навіть кусається.

    Книжкова мандрівка розвеселила і згуртувала юних ентомологів під час вікторини від сороконіжки «Всіх, хто читає успіх чекає», конкурсу «Казкові дрібнички». Сподобалися дітворі жартівливі загадки, розгадуючи які діти одержували відомості про жуків, комах та явища природи. Граючись діти допомагали комарику накрити для друзів стіл (з букв на листячку одного кольору утворювали слова-підказки), а павучку Жужі – порахувати мурашок, які сховалися у листі. Зацікавила маленьких гостей бібліотеки відео-майстерня «Пластилінова країна. Комашки».

    Не менш цікавим було експрес-досьє від Дзижика Вусатовича Крилатко, з якого хлопчики та дівчатка дізналися, що чимало технічних винаходів зроблено за аналогією з будовою чи формою тіл чи крил комах, напиклад, гелікоптер. Форму комахи мала і перша модель автомобіля, який так і прозвали «жук». Комп’ютерна миша теж схожа на жука. Навіть пристрої для підслуховування називають «жучками».

    Юні читачі дізналися, що жуків та комах на планеті Земля набагато більше, ніж людей. Неочікувані запитання під час заходу спонукали їх скористатися підказками із книг, що розташовані на тематичній полиці «Загадковий світ».

    Діти захоплено переглянули уривок з мультфільму «Комашки». Це дивовижно повчальна історія про дружбу і взаємодопомогу.

    Читайте, спостерігайте, робіть відкриття! І, найголовніше, отримуйте задоволення від спілкування з природою.

     

    Наталія Янківська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше