• Свято торта в бібліотеці

    Свято торта в бібліотеці Свято торта в бібліотеці Свято торта в бібліотеці Свято торта в бібліотеці

    20 липня весь світ відзначає найсолодше свято – Міжнародний день торта! Це солодке свято, присвячене миру і дружбі між людьми, народами і цілими країнами. Девіз дня торта – «Icakeyou», що в перекладі означає «Я прийду до тебе з тортиком!». Логіка проста: святкуємо мир і дружбу з тортом і чаєм. Воно й не дивно, адже складно знайти людину, яка б не хотіла жити в мирі і одночасно не полюбляла торт.

    Напередодні свята небайдужі до цього смачного десерту бібліотекарі філіалу №6 вирішили запросити своїх читачів «на тортик». Для любителів солоденького підготували особливу програму: солодощі-ігри, солодощі-розваги, солодощі, солодощі, солодощі...

    Свято розпочалося з квесту, ініціатором і учасником підготовки якого була читачка Юлія Демченко. За умовами квесту, усі бажаючі мали пройти нелегкий шлях, щоб відпочити на «солодкій галявині» разом з книгою Дж. Родарі «Торт у небі».

    Команда, яку очолила читачка Соломійка Пушечникова, долаючи перешкоди, успішно впоралася із поставленими завданнями.

    На галявині учасників заходу зустріла завідувачка філією Надія Гаврилова, яка познайомила їх з історією свята та презентувала літературу, представлену на виставці-інсталяції «Читай, смакуй, насолоджуйся».

    Соломія Пушечникова презентувала свою улюблену книгу Дж. Родарі «Торт у небі». Іринка Трунденко поділилась віршованим рецептом медовика, а Надійка Трунденко порадувала присутніх малюнками улюблених тістечок.

    Родзинкою свята стали маленькі кулінари, які «спекли» пречудовий паперовий торт, а несподіванкою для всіх виявилася Вероніка Тимкович, яка вдало зіграла роль солоденького і смачненького тортика.

    На «солодкій галявині» й ігри солодкі. Тож дітвора залюбки взяла участь у іграх «Хто перший», «Солоденьке я люблю, вмить я це вам доведу», «Як не з’їм, то пошматую!».

    Мами малечі: Оксана Трунденко, Тамара Пушечнікова, Тетяна Тимкович виявились не лише активними вболівальницями, а й чудовими господинями. Своєю солодкою випічкою вони порадували гостей свята.

    Працівники абонементу провели акцію «книжкова дегустація». На десерт подавали книгу польської письменниці Ізабелли Сови «Тістечка з ягодами».

    За чашкою чаю з тортом діти ділилися враженнями від проведеного свята. Адже, головне призначення торта – це можливість бути з’їденим в колі друзів.

    Хай свято прийде в кожну оселю. Миру з присмаком солодощів ми бажаємо всім українцям!

     

    Надія Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше