• Хай голуби миру на землю зійдуть! Хай голуби миру на землю зійдуть!

    Напередодні міжнародного дня миру, який відзначається 21 вересня, в бібліотеці-філії №6 проведено годину миру «За мир у всьому світі, це значить – за життя!» На захід завітали читачі – учні 1-Б класу БЗШ №23 з класоводом Іриною Пащенко.
     
    Бібліотекар Людмила Романюк розповіла присутнім про історію започаткування Дня Миру.
     
    Учасники заходу дізналися про існування Дзвону Миру, який був відлитий з тих монет, що пожертвували діти всіх континентів заради майбутнього планети. На Дзвоні зроблено надпис: «Хай буде мир у всьому світі»
     
    За біблійною легендою символом миру є також голуб з оливковою гілочкою у дзьобі, як свідчення благодатних умов для проживання людства. Діти переглянули відеоролик «Хай голуби миру на землю зійдуть». Після перегляду малеча поділилася своїми думками про те, що для них означає слово «Мир».
     
    Маленькі читайлики взяли участь у виготовленні голубів миру з паперу. Своїх паперових голубів першокласники прикріпили до повітряних кульок і випустили в небо промовляючи слова:

    «Голубко біла, ти лети у світ,
    Хай буде мир у небі голубому.
    Бо голуб Миру, кажуть з давніх літ,
    Приносить радість родові людському».

    Продовженням години миру стала вулична акція «Ми за мир», під час якої школярі об’єдналися в єдиному бажанні – донести до перехожих, що діти України за мир в усьому світі.

    Людмила Романюк



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше