• Сміття – проблема всієї планети Земля Сміття – проблема всієї планети Земля Сміття – проблема всієї планети Земля

    На сьогоднішній день сучасна людина споживає в рази більше, ніж її предки. Щороку обсяги споживання зростають, а разом з ними зростає і кількість відходів. В даний момент проблема забруднення – це вже екологічна катастрофа глобального характеру.

    Щоб привернути увагу підростаючого покоління до проблем екології бібліотекарі філії №10 підготували годину екології «Планета Сміття: люди – сміття – екологія» для учнів 6-В класу БЗШ № 5 (класний керівник Ткачук В.В).

    Учасники заходу переглянули слайд-презентацію про острів сміття, 30-метрові гори відходів неконтрольованих сміттєзвалищ… Це ще раз засвідчило наскільки засмічена наша планета.

    Про сортування відходів та їх переробку діти дізналися під час знайомства з виданнями, присвяченими цій проблемі. Особливо їх зацікавила книга Нурія Рока «Три «П»: повторне використання, помірність, переробка», яка спонукала до обговорення і стала підказкою, як зробити Землю чудовим місцем для життя.

    На завершення зустрічі була проведена невелика екологічна вікторина.

    Після заходу діти жваво обговорювали питання використання пластикових стаканчиків, поліетиленових пакетів… Хочеться вірити, що вони зроблять все можливе, щоб планета Сміття дійсно перетворилася в квітучу Планету Життя.

     

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше