• Нехай мир заповнить наші серця Нехай мир заповнить наші серця Нехай мир заповнить наші серця Нехай мир заповнить наші серця

    Мир на планеті – актуальна тема для людства в усі часи. На жаль, сьогодні всі українці розуміють і відчувають різницю між війною і миром. День Миру – один день без війни.

    19 вересня в читальній залі філіалу №10 для участі у круглому столі «МИР. Як ти розумієш це слово» зібралися читачі – учні 10-Б класу БЗШ №5 (кл. керівник Юрківська М. М.).

    Підлітки познайомилися з історією Міжнародного дня миру, пригадали емблему та символи миру: Дзвін Миру, голуб, паперовий журавель.

    Що ж таке МИР? Свої думки молоді люди записали на фліпчарті, а потім вирішили дізнатися, як це слово трактується в «Тлумачному словнику української мови».

    Присутні висловили свої думки і про те, як вони розуміють вислів Миколи Тихонова: «У кожного, ким би він не був, чим би він не займався, є один борг, який потребує самовідданого й вірного служіння: захищати мир». Чому люди повторюють свої помилки знову і знову і через це війни на планеті майже не вщухають – відповідь була майже одна – люди не вміють, а можливо не хочуть, розуміти один одного і сприймати оточуючих такими, якими вони є.

    Набирає обертів третє 1000-ліття, а над Україною кружляють темні хмари лихоліття і знову передчасно сивіють коси матерів і тяжко усвідомлювати що ми є поколінням війни. Пам’яті всіх загиблих, які ціною свого життя виборювали мир і свободу рідної землі, була присвячена Молитва Миру «…Нехай Мир заповнить наші серця, Наш світ, наш Всесвіт!».

    На закінчення зустрічі юні читачі організували флешмоб з фігурками голубів «Ми за мир».

    День Миру. Нехай він стане першим кроком до встановлення миру на всій планеті, а захід у книгозбірні – невеличким внеском у справу підтримання миру.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше