• Барвінкове розмаїття, мови рідної суцвіття! Барвінкове розмаїття, мови рідної суцвіття! Барвінкове розмаїття, мови рідної суцвіття! Барвінкове розмаїття, мови рідної суцвіття!

    Український народ плекав свою рідну мову у піснях, баладах, казках та  передавав від роду до роду, щоб не загинула і як дорогоцінний скарб проносив через усі тортури, які випали на долю рідної мови.
     
    Мова наша дуже древня, та сьогодні вона чарівна і дорога, особливо, нам, українцям, бо ж нам вона найрідніша, найдорожча, тут наше коріння, тут наш рід і ми взяли початок на цій чарівній землі, яка дала нам силу і щастя жити. Мабуть тільки ця земля, земля нашої України, могла народити таку дивну, чарівну і мелодійну мову.
     
    Напередодні Дня писемності та мови красу слова українського третьокласники БСШ №1 відкривали у поетичних творах Людмили Савчук, Олександра Олеся, Сидора Воробкевича, Тереня Масенка, Юрія Шкрумеляка, Федора Пантова, Дмитра Луценка. Запропоновані бібліотекарями філії №1 для дітей мовні вправи сприймалися читачами з цікавістю. Малеча вправно змагалася в «боротьбі» зі словами, що нас засмучують: суржикізмами, жаргонізмами, словами-паразитами, модними слівцями.
     
    Сміялися від душі над невдалими фемінітивами, зокрема: послиця, диванка, медсестриня, відкривали для себе зайві запозичення: лайфхак, кеш, боулінг, локація, комунікувати. А потім декламували свої улюблені вірші про мову.

    Майя Тарасенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше