• Мовний марафон Мовний марафон Мовний марафон Мовний марафон Мовний марафон

    До Дня української писемності та мови в бібліотеці-філії №6 протягом тижня проходив мовний марафон, який включав цикл заходів.
     
    Стартував марафон поетично-пізнавальною годиною «Рідна, калинова, щира і чудова – все це наша мова», яка була проведена для вихованців групи «Волошка» ДНЗ №8 (вихователь Ольга Коваленко). Разом з бібліотекарем Людмилою Романюк діти вирушили в похід за знаннями до Країни мовних цікавинок, де змагалися у конкурсах: «Розгадай слова», «Чи уважний ти?», «Добираємо риму», «Мовні перлини» та склали з літер вислів «Мова наша калинова». Найкращими знавцями рідної, української мови стали Дмитро Іванків та Ольга Заместеренко. Під час проведення поетичної хвилинки лунало поетичне слово про рідну мову.
     
    Для читачів – учнів 4-Б класу БЗШ №21 (класовод Валентина Тимченко) проведено інформаційну мозаїку «Ці загадкові письмена». Четвертокласники дізналися про історію виникнення свята української мови та писемності, взяли участь у проведенні поетичного конкурсу «Одна у нас вона така, уся співуча і дзвінка». Перемогли: Матвій Сморгунов, Софія Свідерська, Марина Мартиненко. Родзинкою заходу стала зустріч з місцевою поеткою Ніною Ковальчук. Пані Ніна щедро ділилася своєю патріотичною поезією з маленькими читайликами. Гучними оплесками та теплими словами дітлахи подякували Ніні Сергіївні. А на згадку про зустріч – світлини.
     
    Мистецька година «Ми любимо чудову українську мову» проведена з гуртківцями «Чарівного пензлика». Кожна дитина намагалась відобразити свою любов до мови, то ж і полотна виявились різноманітними і цікавими.
     
    Мовний марафон завершився конкурсом читців-декламаторів «Одна у нас вона така, уся співуча і дзвінка» в якому взяли участь 25 користувачів-дітей. На заході звучала поезія Д.Білоуса, А.Камінчук, Ю.Рибчинського, С.Воробкевича, В.Сосюри. З учасниками конкурсу було проведено вікторину «Чи добре знаємо ми мову». Діти активно відповідали на запитання, та все ж кращим знавцем стала Ангеліна Фоміна.
     
    Журі, у складі поетеси Ніни Ковальчук, практичного психолога БЗШ №23 Юлії Гаркавенко, читачка філії Оксана Федак, визначили переможців.
     
    Ангеліна Фоміна посіла 1 місце, Олександра Сич – 2 місце, Назар Перехрестенко – 3 місце. Володарем Гран-прі став Олександр Федак.
     
    Особливий приз, книгу з авторським підписом поетеси Ніни Ковальчук, отримав Богдан Зубченко. Пані Ніна подарувала присутнім поетичні рядки про мову. Всі учасники конкурсу отримали солодощі і заохочувальні призи.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше