• Данина рідній мові Данина рідній мові Данина рідній мові

    День української писемності та мови щорічно відзначається в Україні 9 листопада. Це свято було встановлено Указом Президента України Леоніда Кучми в 1997 році на честь українського літописця преподобного Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.
     
    Вихованці спортивного ліцею вирішили відзначити цей день у центральній бібліотеці для дітей.
     
    Бібліотекар Марія Джура розпочала зустріч зі слів про те, що мова віддзеркалює душу народу, його історію. Вчені довели, що вік української мови більше 7 тисяч років.
     
    Читачів вразили історичні факти про заборону української мови. Переглядаючи відеофільм «10 фактів про українську мову», присутні дізналися, що найбільше слів в українській мові починаються з літери П, а найменше – з літери Ф. З’ясувалося, що українська мова входить у трійку наймилозвучніших у світі.
     
    Ліцеїсти взяли участь у конкурсах «Утвори слово», «Пісні-перевертні», вікторині «Влучне слово».
     
    На зустріч бібліотекарі запросили члена Національної спілки письменників України, керівника літературної студії «Рожевий ранок», що працює при ЦДБ, Володимира Дідківського. Пан Володимир презентував присутнім літературні доробки студійців, розповів про нові правила правопису, прочитав свої гуморески.
     
    На завершення заходу читачі переглянули відеосюжети, в яких прозвучали вірші про рідну мову у виконанні їхніх однолітків та гумореску Павла Глазового «Кухлик».

    Олена Корнієнко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше