• Насильство: як себе захистити Насильство: як себе захистити Насильство: як себе захистити Насильство: як себе захистити Насильство: як себе захистити

    13 листопада, в рамках юридичного лекторію «Підліток і закон», у центральній бібліотеці для дітей відбулася зустріч користувачів – учнів 6-В класу БЗШ №11 з психологом, методистом науково-методичного центру психологічної служби управління освіти і науки Н.М. Федорченко. Назва заходу говорить сама за себе – «Насильство: як себе захистити».

    Наталія Миколаївна ознайомила присутніх з особливостями поширення серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів масових негативних явищ, таких як «булінг», «третирування», «цькування», розповіла про те, який вплив чинить боулінг на всіх, хто бере в ньому участь або спостерігає, та які він має деструктивні наслідки в майбутньому житті людини.

    Шестикласники взяли активну участь в обговоренні та відтворенні складних ситуацій «Булінг в школі», відшукуючи шляхи виходу з них.

    Школярі також отримали багато цікавої інформації про кібербулінг – форму агресії, що передбачає жорстокі дії з метою нашкодити, принизити людину з використанням інформаційно-комунікаційних засобів: мобільних телефонів, соціальних мереж, електронної пошти тощо. Пані Наталія акцентувала увагу учасників заходу на тому, що всі види кібербулінгу дуже небезпечні та часто приводять до трагічних наслідків.

    Спілкування з психологом супроводжувалася переглядом відеороликів, слайдів про моделі фізичного та психологічного булінгу, найпоширеніших типів кібербулінгу: анонімних погроз, шантажу, обмовлення, зведення наклепів, зламування сторінок у соцмережах з метою отримання особистої інформації про людину з метою переслідування.

    Пані Наталія дала поради як вберегти себе від кібербулінгу, як уникнути булінгу та закликала всіх не бути байдужими щодо проявів насильства у школі та за її межами.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше