• Пам’яті Василя Симоненка Пам’яті Василя Симоненка Пам’яті Василя Симоненка

    Василь Симоненко… В 28 років «в Кобзаревім краю ще одна / Золота порвалася струна…»
     
    Його життя було коротке, як спалах блискавки, та він залишив по собі щирі, до болю в серці, слова, які ось уже скільки років світять нам і не гаснуть у вдячних душах читачів.
     
    Вечір «Світло Симоненкової душі», присвячений 85-річчю від дня народження поета-патріота, відбувся в бібліотеці-філії №10.
     
    Присутні познайомилися з біографією поета, почули «живий голос Василя Симоненка» (аудіо запис), вірші, що навічно увійшли до духовної скарбниці українського народу.
     
    «Лебеді материнства», у неперевершеному виконанні незабутньої Раїси Кириченко, викликали сльози у багатьох читачів. Бібліотекарі познайомили учасників заходу з книгами – спогадами друзів, знайомих, земляків поета, які дали можливість відкрити, переосмислити саму постать «витязя молодої української поезії». Читачі побачили світлини, зроблені бібліотекарями під час поїздки на Полтавщину, батьківщину Симоненка та дізналися як шанують Василя Симоненка на його батьківщині.
     
    Василь Бут, директор Тарандинцівської середньої школи, який доклав чимало зусиль до створення в школі музею, в одному зі своїх віршів писав: «Ти прийшов поетичним словом / Молоде покоління вчить, / Як любить свою рідну мову/ І народ український любить». Ми до цього часу вчимося…
     
    Василь Симоненко жив на землі недовго, але пам’ятатимуть його завжди.

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше