• Соборна мати Україна одна на всіх, як оберіг

    Соборна мати Україна одна на всіх, як оберіг Соборна мати Україна одна на всіх, як оберіг Соборна мати Україна одна на всіх, як оберіг

    В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з’єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День Соборності України.

    З метою формування національної свідомості користувачів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, працівники бібліотеки-філії №6 організували і провели цикл заходів.

    Відео-екскурс «Злука: історичний урок єднання» проведено з читачами – учнями 4-А класу БЗШ №23 (класовод Наталія Гладка). Завідувачка філією Надія Гаврилова познайомила учасників заходу з історію виникнення свята – Дня Соборності України, фактами з історії України. Діти пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.

    Під час поетичної хвилинки звучали вірші Лесі Храпливої-Щур «Україні», «Двадцять друге січня», «Дідусь і Ромчик», «Січневий вітер», «Майдан Софії».

    Четвертокласники переглянули відеофільм «День Соборності України», який спонукав їх до утворення «живого ланцюга» єдності. Завершальним етапом заходу став флеш-моб «Україна – це ми»!

    Мистецька година «Соборна Україна очима дітей» проведена з гуртківцями «Чарівного пензлика». Під час заходу діти дізнались про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію народу про незалежну, соборну, національну державу та за допомогою пензля відтворили своє бачення соборності України.

    На абонементі книгозбірні оформлена книжкова виставка «І обнялися береги одного вічного народу». Представлені книги вміщують документи та матеріали, що висвітлюють цю важливу подію в історії України, діяльність Української Центральної Ради та біографії її діячів.

    День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українського народу, бажанні жити на своїй, українські землі. В єдності наша сила і процвітання України.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше