• Соборність рідної землі – основа нації й свободи

    Соборність рідної землі – основа нації й свободи Соборність рідної землі – основа нації й свободи

    В історії України є події, які за своїм історичним значенням доленосні. Одна з них – День Соборності. 23 січня у 101-шу річницю Акта Злуки фахівці книгозбірні №3 для учнів 9-А класу БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» (класний керівник Алла Павленко) провели патріотичний код «Соборність рідної землі – основа нації й свободи».

    Учасникам заходу розповіли про події української історії, які передували підписанню Акту Злуки, про розпад Російської та Австро-Угорської імперії, що дало українцям можливість створити власну державу.

    Юнаки і юнки переглянули відеоматеріали історичної хроніки «Акт Злуки: відтворення історичної правди», «Холодний Яр. Воля України або смерть».

    Користувачі мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Соборність мовою фактів і документів», на якій представлена література з історії становлення України, як незалежної, соборної держави. Бібліотекарі зробили її коментований огляд. Адже наше завдання зберегти і примножити державотворчий потенціал ідеї соборності України.

    Саме зараз нашій країні, як ніколи, потрібно бути єдиною та згуртованою. Бо лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше