• Передчуття весни від Олега Орача

    У лютому цього року виповнилося б 80років від дня народження відомого українського поета, лауреата премій ім. Лесі Українки та ім. В. Сосюри – Олега Орача.

    У далекому1965 році віндебютував збіркою «Подорожник». Наступні книги: «Земля на видноколі», «Передчуття», «Зимние жаворонки», «Долоні», «Написи на снігу», «Свято спілого листя», «За білим перевалом – переконливо свідчили про самобутній талант автора». У творчому лоробку Олега Орача є багато книг для дітей: «Журавликова пісня», «Березневі світанки», «Хто де живе», «Дружна сімейка», «Довге літо».

    До ювілею письменника працівники бібліотеки-філії 9 сімейного читання підготували літературно-мистецький вернісаж «Привітай, мене земле,– я твій подорожній». На зустріч до членів клубу «Сузір’я» завітала завідувачка бібліотекою-філією №10 Ганна Нагорна, яка багато років спілкувалася з Олегом Орачем і його дружиною – білоцерківчанкою Галиною Калюжною. Ганна Григорівна розповіла присутнім про дружбу з родиноюОлега Юхимовича, незабутні зустрічі, приємні хвилини спілкування, народження нових віршів, збірок поезій. Щемливо і романтично прозвучала історія їхнього кохання. Понад усе у подружніх стосунках вони цінували вірність, довіру, любов. «Не відлітай!»– прохала коханого Галина Калюжна перед відходом його у вічність,–

    На двох одна любов у нас,одна –

    Ніхто її не зможе поділити.

    Не відлітай!»

    Лунали на заході пісні на слова талановитого подружжя у виконанні композитора і виконавця Павла Дворського.

    Бібліотекар Жанна Харченко познайомила читачів з творчістю Олега Орача у бібліографічному огляді «Привітай, мене, земле,– я твій подорожній».

    Катерина Волинець

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше