• Рідної мови велич і краса Рідної мови велич і краса Рідної мови велич і краса Рідної мови велич і краса

    21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято крокує по всій планеті і кожен громадянин будь-якої країни гостріше відчуває приналежність до свого народу, народності, нації.

    Мова не просто засіб спілкування. Це – духовний скарб, що живе в наших серцях, який треба шанувати, берегти, вивчати і збагачувати.

    З нагоди свята в бібліотеці-філії №3 відбулася мовна сага «Рідної мови велич і краса», де учні 7-А класу БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК» (вчитель-філолог Світлана Полінога) мали змогу поглибити свої знання про українську мову, її розвиток, місце серед інших мов світу.

    Інформація, представлена бібліотекарями, була насичена цікавими повідомленнями і фактами. Працівники книгозбірні наголосили, що сьогодні кожен з нас має усвідомити свою відповідальність за майбутнє нашої мови.

    Школярі залюбки взяли участь у мовних іграх, конкурсах, турнірах. Діти пригадали прислів’я, приказки про мову, розгадали кросворд.

    В читальній залі були представлена тематична виставка-інсталяція та викладка літератури, які допоможуть школярам пізнати красу і велич рідної мови.

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше